Apple verslaat Samsung in de verkoop van smartphones voor het eerst in vijf jaar


Terwijl de laatste Gartner-verkooprapport over smartphones laat zien dat de wereldwijde smartphoneverkoop in het vierde kwartaal van 2020 met 5% is gedaald, heeft Apple voor het eerst sinds 2016 de eerste plaats veroverd.

We hebben Samsung en Huawei een paar jaar zien vechten om deze toppositie, maar na de herfst van 2020-release van de vier nieuwe iPhone 12-modellen, heeft Apple ze allebei gepasseerd met 20,8% van de wereldwijde smartphonemarkt in het vierde kwartaal. . Huawei blijft op de lijst vallen, met Xiaomi op de derde plek en OPPO op de vierde plek.

Ook: Smartphones: na stagnatie en vervolgens weigeren, hier is wat er daarna komt

Gezien het jaarlijkse releaseschema van Apple, zien we in het vierde kwartaal de grootste impact van Apple. Als we naar de gegevens voor het volledige jaar 2020 kijken, staat Samsung op de eerste plaats met 18,8% en Apple op de tweede plaats met 14,8%. Samsung liet in 2020 een omzetdaling zien, terwijl Apple een van de weinige was, samen met Xiaomi, die over het hele jaar groei liet zien.

Terwijl we vooruitkijken naar 2021, zei Anshul Gupta, senior onderzoeksdirecteur bij Gartner: “De beschikbaarheid van goedkope 5G-smartphones en innovatieve functies zullen doorslaggevende factoren zijn voor eindgebruikers om hun bestaande smartphones te upgraden.”

Hoewel ik zeker weet dat we kunnen rekenen op weer een solide vierde kwartaal van Apple, zal het interessant zijn om te zien wat er in de Android-ruimte gebeurt.

Ook: iPhone 12 Pro Max: de beste telefoon van Apple wordt beter naarmate je hem vaker gebruiktSource link