Instagram filtert binnenkort automatisch beledigende DM’s

Facebook werkt nu aan een nieuwe functie voor zijn platform voor het delen van foto’s, genaamd Instagram. Deze nieuwe functie is bedoeld om de service veiliger te maken voor gebruikers en tegelijkertijd haatzaaiende uitlatingen te bestrijden. Het sociale mediaplatform filtert nu automatisch beledigende DM’s. Dit betekent dat directe berichtverzoeken met aanstootgevende woorden, zinnen en emoji’s automatisch worden uitgefilterd.

Instagram om haatzaaiende uitingen te bestrijden door automatisch de beledigende DM’s te filteren!

Dit is niet de eerste keer Instagram probeert haatzaaiende uitlatingen op zijn platform te bestrijden. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf aan dat het zal beginnen met het uitschakelen van de accounts met een record van het verzenden van meerdere beledigende berichten. Welnu, het gaat nu een tandje hoger door gebruikers toe te staan ​​de beledigende DM’s automatisch uit te filteren.

Deze nieuwe functie is natuurlijk gericht op beroemdheden en publieke figuren. Dit betekent dat niet elke gebruiker het zou kunnen uitproberen. Beroemdheden en publieke figuren ontvangen dagelijks een groot aantal DM’s en de meeste zijn meer aan de schadelijke kant. Deze nieuwe functie klinkt misschien bekend in de oren. Voor degenen die het niet weten, heeft Instagram in 2018 een aanstootgevend opmerkingenfilter geplaatst dat automatisch opmerkingen blokkeert die het uiterlijk of personage van een persoon aanvallen.

Met Instagram kunnen gebruikers dit filter voor berichtverzoeken in- of uitschakelen in een nieuwe sectie ‘Verborgen woorden’. Indien ingeschakeld, worden beledigende DM’s automatisch uitgefilterd en naar een aparte map gepusht. Wat nieuw is in deze map, is het feit dat DM’s verborgen zouden lijken, wat betekent dat gebruikers door berichten kunnen bladeren zonder deze te hoeven lezen. Gebruikers hebben ook opties om de gefilterde berichten te lezen, te verwijderen of te rapporteren.

Om beledigende DM’s uit te filteren, gaat Instagram een ​​vooraf ingestelde lijst met aanstootgevende zinnen gebruiken. Het bedrijf beweert dat de lijst is opgesteld door samen te werken met toonaangevende organisaties op het gebied van antidiscriminatie en pesten. Natuurlijk hebben gebruikers ook de mogelijkheid om aangepaste woorden aan de lijst toe te voegen.

de uitrol zal de komende weken plaatsvinden

Volgens de aankondiging zal deze nieuwe functie de komende weken in verschillende landen worden uitgerold. Helaas is er geen informatie over de naam van de landen. Wanneer de uitrol een kickstart geeft, zorgen we ervoor dat onze lezers op de hoogte blijven


Link naar Bron