Oppo Find X3 Pro camera diepe duik: Microscoopmodus biedt een unieke opname-ervaring


oppo-find-x3-pro-camera-1.jpg

De Oppo Find X3 Pro, zie Sandra Vogel’s volledige review, is nu beschikbaar en biedt een aantal interessante camerafuncties die ik al een paar weken heb uitgeprobeerd. Sandra gaf de Find X3 Pro een 8,5 / 10-beoordeling en ik ben het volledig eens met die beoordeling.

Naast alle geweldige smartphonefuncties op de Find X3 Pro, is het quad-camerasysteem aan de achterkant interessant omdat het een nieuw gebied voor creativiteit opent en tegelijkertijd meer kleurondersteuning biedt dan native Android-code. Oppo heeft hard gewerkt om een ​​meeslepende camera-ervaring te bieden via hardware en software. Terwijl Sandra het grote uitsteeksel van de camera opmerkte als een oplichter, ben ik een fan van de elegante manier waarop de glazen achterkant overgaat in de camera-array.

Ook: Oppo Find X3 Pro review: vlaggenschip-smartphonefuncties voor een premium prijs

Op de achterkant van de Oppo Find X3 Pro zitten vier camera’s. Beginnend rechtsboven en met de klok mee werkend hebben we het volgende:

  • Ultrabreed (rechtsboven): 50 MP Sony IMX 766-sensor met 1 / 1,56-inch sensorgrootte, f / 2.2-diafragma, 110,3 graden gezichtsveld en omni-directionele PDAF
  • Breed (rechtsonder): 50 MP Sony IMX 766-sensor met 1 / 1,56-inch sensorgrootte, f / 1.8-diafragma, OIS en omnidirectionele PDAF
  • Telefoto (linksonder): 13 MP met f / 2.4 diafragma, 5x hybride optische zoom en 20x digitale zoom
  • Microlens (linksboven): 3 MP microlens met f / 3.0-diafragma, 60x vergroting en FHD-video-opname

Terwijl we andere telefoons zien met quad-camera-opstelling aan de achterkant, heeft Oppo een draai toegevoegd met de microlenscamera. We zien ook dat Oppo de macromodus biedt zonder een speciale macrolens, zoals hieronder wordt uitgelegd.

Microscoopmodus

De microlenscamera is uniek op de Oppo Find X3 Pro en het is best verbazingwekkend om objecten vast te leggen die niet met het blote oog kunnen worden gezien. Wanneer u onderwerpen vastlegt met deze lens, ontdekt u een andere dimensie van gewone onderwerpen en deze camera helpt een wereld van creativiteit te openen.

Als je deze modus eenmaal hebt ingeschakeld, moet je heel dicht bij het onderwerp komen en ook een vaste hand vasthouden. De focusafstand is ongeveer 3 mm. Je hebt misschien meer geluk met het gebruik van een statief, maar zelfs met een vrije hand benadering kon ik inhoud vastleggen. U zult wellicht ook merken dat u een rand van de telefoon op uw onderwerp kunt laten rusten, of een voorwerp rond het onderwerp kunt laten rusten, en interessante beelden kunt vastleggen.

Om het microscopische te verlichten, heeft Find X3 Pro een saffierlens en ringlicht als externe componenten van de microlenscamera. Wanneer u deze modus inschakelt, weet u onmiddellijk welke lens u op uw onderwerp moet uitlijnen, aangezien de ring rond het cameraglas oplicht.

Bekijk de ingesloten afbeeldingengalerij in volgorde, want ik laat eerst de close-upafbeelding zien en vervolgens een afbeelding van wat er bij de microscoopmodus wordt geleverd. De microlenscamera legt vierkante afbeeldingen vast met een resolutie van 1944 x 1944 pixels.

RawPlus

Wanneer je overschakelt naar de expertmodus, ook wel de handmatige modus genoemd, is er in het RAW-optiegebied een optie voor RawPlus. Met RawPlus ingeschakeld kunt u HDR-inhoud vastleggen met 10-bits kleurondersteuning. Deze modus geeft u meer afbeeldingsgegevens om mee te werken voor het verfijnen van uw resultaten.

Filmmodus

Schuif over in de camerasoftware en selecteer Meer. Tik op de filmmodus om in een filmische modus te springen die miljardenkleuren ondersteunt. De 10-bit-mogelijkheden van de telefoon worden hier ondersteund met ondersteuning voor 4K-video, HDR, Log en BT.2020-kleurengamma.

In de filmmodus heb je ook snel toegang tot volledig handmatige bediening van ISO, witbalans, sluitertijd en focus. Er wordt ook ondersteuning geboden voor OIS en EIS. Ik had graag de coole zoomfunctie van LG gezien om dit een echte filmcamera te maken.

Ook: OnePlus 9 Pro review: geen advertenties, geen bloat en nieuwe technologie maakt het de beste Android

AI Markeer Video

Kunstmatige intelligentie wordt tegenwoordig gemeengoed op smartphones, maar het cruciale aspect is hoe goed fabrikanten de kracht van AI gebruiken. Op de Oppo Find X3 Pro zien we een AI-knop in videomodus. Vergelijkbaar met de AI-functie in foto’s die camera-instellingen optimaliseert voor de scène, detecteert de AI Highlight-videomodus scènes en beheert vervolgens automatisch HDR, nachtmodus, audiozoom en ultra-stabiele stabilisatie, zodat u zich kunt concentreren op het vastleggen van uw inhoud.

AI-paletten

Mensen vinden het leuk om hun creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen. De optie AI-paletten ondersteunt aangepaste selectie van een van uw afbeeldingen die u vervolgens kunt instellen als een kleurenfilter en deze kunt toepassen op andere foto’s in uw verzameling.

Tik in de Foto’s-app op een afbeelding, selecteer Bewerken, veeg naar AI-paletten, tik op het pluspictogram en kies vervolgens een foto als je kleurenfilter. U kunt dat aangepaste filter vervolgens toepassen op andere afbeeldingen in uw verzameling. Met een dergelijke aangepaste mogelijkheid maakt u waarschijnlijk afbeeldingen die uniek zijn voor de wereld.

Er zijn tal van functies en features te ontdekken in de Oppo Find X3 Pro, inclusief de statiefknop in de nachtmodus, bokeh video-ondersteuning, geavanceerde instellingen en nog veel meer.Source link