Vivo Y52s (t1-editie) wordt officieel met Snapdragon 480 SoC

Vivo staat bekend om twee specifieke dingen: het lanceren van goede smartphones met mooie specificaties en voor het lanceren van meerdere varianten van elke line-up die het heeft. Soms is het bedrijf niet de beste in het bepalen van nieuwe namen voor zijn nieuwe smartphones. Het nieuwste voorbeeld is de Vivo Y52s (t1-editie). Dit is zeker een mondvol naam voor een smartphone die niet zo ver verwijderd is van de originele Vivo Y52s die ongeveer zes maanden geleden werd gelanceerd. Het grootste verschil is dat het nieuwste model wordt geleverd met een Snapdragon 480 SoC.

Vivo Y52s (t1-editie)

De Vivo Y52s behoort tot de klasse van betaalbare middenklasse smartphones. Het apparaat wordt geleverd met een 6,58-inch LCD-scherm met een hoge verversingssnelheid van 90 Hz. Het apparaat heeft ook een Full HD + -resolutie, wat neerkomt op 2.400 x 1.080 pixels. Bovendien wordt het paneel geleverd met een ontwerptaal met waterdruppels en dient de uitsparing als thuis voor de standaard 8 MP selfie-camera met een f / 2.0-diafragma.

Vivo Y52s (t1-editie)

Als je naar achteren beweegt, is het apparaat ver verwijderd van de vlaggenschepen van de Vivo met cardanische camerasystemen. Het wordt geleverd met een eenvoudige configuratie met twee camera’s. Gelukkig is de hoofdcamera een 48 MP main snapper die hulp krijgt van een 2 MP dieptecamera om de bokeh-effecten te versterken. Het apparaat wordt geleverd met een enkele LED-flitser en alles zit in een vierkant camera-eiland.

Onder de motorkap wordt de smartphone geleverd met een Qualcomm Snapdragon 480-chipset. Dat is een Octa-Core-chipset met vier ARM Cortex-A76-kernen met een kloksnelheid tot 2,0 GHz plus vier energiezuinige ARM Cortex-A55-kernen met een kloksnelheid tot 1,8 GHz. Het bedrijf voorzag de smartphone ook van een 70 mm lange dampkamer in de smartphone. Dit wordt gecombineerd met enkele AI-functies en een grafietlaag die zorgt voor een goede warmteafvoer. Vivo lijkt redelijk zeker te zijn van de spelmogelijkheden van de Snapdragon 480 SoC. De chipset heeft een Adreno 619 GPU, veel beter dan de Adreno 610 die te vinden is op sommige chips uit de Snapdragon 600-serie. De handset heeft ook Multi-Turbo 5.0 Boosters die betere bronnen voor gaming zullen toewijzen.

Vivo Y52s (t1-editie)

De Vivo Y52s (t1-editie) wordt gevoed door een batterij van 5000 mAh met snelladen van 18 W via een USB-C-poort. De handset draait Android 11 en heeft Origin OS bovenaan. Zodra dit apparaat China verlaat, weten we dat het een Funtouch OS 11 zal hebben.

Prijzen en beschikbaarheid

De Vivo Y52s (t1-editie) is verkrijgbaar in drie verschillende kleurstellingen: titaniumgrijs, koraalroze en kleurverloop Aurora. Het apparaat wordt geleverd in een enkele variant met 8 GB RAM en 256 GB opslag. Het kost CNY 2.099 ($ ​​325).


Link naar Bron